Versleutel uw mails met GPG en Enigmail Thunderbird plugin

Versleutel uw mails met GPG en Enigmail Thunderbird plugin

Inleiding ~

GNU Privacy Guard (GnuPG of GPG) is open source / vrije software encryptie en ondertekening tool, alternatief voor het Pretty Good Privacy (PGP) suite van cryptografische software. Enigmail is een extensie voor Mozilla Thunderbird en andere Mozilla-toepassingen. Het biedt publieke sleutel e-mail encryptie. Werkelijke cryptografische functionaliteit wordt afgehandeld door GNU Privacy Guard (GnuPG, GPG).

Stap 1] Installeer GnuPG of GPG —

* Ubuntu / Debian ~

root @ arun: ~ # apt-get install gnupg gnupg2

* Redhat / Fedora ~

root @ arun: ~ # yum install gnupg gnupg2

Stap 2] Hoe installeer Enigmail?

Ik neem aan dat Mozilla Thunderbird al is geïnstalleerd op uw systeem. To install “Enigmail” Volg volgende stappen

a) Download “Enigmail” van url “http://enigmail.mozdev.org/download/”

Opmerking ~ selecteren OS en Thunderbird versie behoren.

b) In de menubalk van de belangrijkste Thunderbird venster ziet u ‘Extra’. Selecteer deze, en dan “Add-ons”-optie. Dit zal een nieuw venster waarin alle van uw Thunderbird plug-ins. In de onderste linker hoek van dit nieuwe venster zie je een knop “Install”. Klik op deze knop. Vertel Thunderbird waar u het Enigmail. XPI-bestand. en gewoon zeggen “Install” dat is het!

* Zodra ‘Enigmail’ is geïnstalleerd start de Thunderbird. Dan zult u zien “OpenPGP” tab in het hoofdmenu van Thunderbird.

Stap 3] Setup private / public key ~

Enigmail gebruikt publieke sleutel cryptografie om privacy te verzekeren tussen u en uw correspondenten. Genereren voor het publiek / private sleutels, is er twee methoden ofwel ze genereren met de hulp van “gpg” command line tool of gebruik “enigmail” ….

* Wij zullen genereren private / publieke cryptografische sleutels met de hulp van “enigmail” zoals hieronder afgebeeld ….

a) Klik op “OpenPGP” in de menubalk van het hoofdvenster van Thunderbird. Selecteer “Key Management”.
b) In Enigmail Key Manager ~ klik op “Generate” tab in de menubalk en kies “Nieuwe sleutelpaar”.
c) Op de top van het venster ziet u een keuzelijst met alle van uw e-mailadressen. GnuPG zal associëren uw nieuwe sleutel met een e-mailadres.
Enigmail is gewoon je vraagt welk adres u wilt gebruiken voor deze sleutel. Selecteer indien rekening zal worden ontvangen versleutelde mail.

OPMERKING ~ We kunnen dezelfde toetsen voor meerdere accounts.

d) U kunt gebruik maken van passphrase of gewoon controleren “Nee passphrase” checkbox om keys te genereren zonder wachtwoord.
e) Maak de map op te slaan “Intrekking Certificaten” …

arunsb @ arun: ~ $ mkdir / home / arunsb / .gpg_key /

f) Klik op “Generate key” knop om sleutels te genereren. gedaan ..

Om te delen toetsen gemakkelijk kunt publiceren uw sleutels met keyserver.

a) In de “Key Management” venster selecteert u uw sleutels en klik vervolgens op het tabblad ‘Keyserver’ in het hoofdmenu en klik vervolgens op “Upload Public Keys”
Opmerking ~ Zorg ervoor dat te controleren “Display alle toetsen door Standaard” checkbox (tot een lijst van alle sleutels)

Stap 4] Stel de mail en ondertekenen ~

Compose de mail en vertel Enigmail te ondertekenen. Op de top van uw Compose venster ziet u een knop lezing “OpenPGP”. Klik op deze. Zorg ervoor dat de “Sign” optie, en alleen dat, is aangevinkt. Tenslotte “Verzenden” de mail! (U wordt gevraagd om uw wachtwoord. Zodra u, zal Enigmail ondertekenen uw e-mail en stuur het als je sleutels te genereren met wachtwoord anders zal het niet vragen)
/ pgp_enigmail-componeren

Enjoy!

Groeten,
Arun Bagul

Similar Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published.