Top 5 – Open Source Netwerk en Performance Monitoring + waarschuwingssysteem

Top 5 – Open Source Netwerk en Performance Monitoring + waarschuwingssysteem

Inleiding – Toezicht op uw netwerk en de verschillende toepassingen is het belangrijkste onderdeel van uw bussiness. Dus het kiezen van controle-instrumenten is van cruciaal belang en belangrijkste taak, omdat je volledig antwoord op deze tool aan te melden wanneer er iets mis gaat!

1) Nagios – is een populair open source computersysteem monitor, netwerk monitoring en infrastructuur monitoring software applicatie. Nagios biedt complete monitoring en alerting voor servers, switches, applicaties en diensten, en wordt beschouwd als de defacto industrie
standaard. Nagios ondersteunt twee soorten monitoring-actief als passief. In het geval van actieve monitoring nagios schema’s of actief controleert genoemde diensten, terwijl in geval van passieve controles, externe applicatie kan worden gebruikt om de service check de resultaten in te dienen.
– Voor Passieve controles NSCA (Nagios Service Check acceptor) daemon moet draaien op nagios server om passieve controle over het netwerk, waarin passieve controle zal voorleggen aan nagios via unix socket te accepteren.
– Voor Acitive controles nrpe (Nagios Remote Plugin Executor) daemon wil heeft om te draaien op andere machine om diensten te bewaken. Maar u kunt gebruik maken van SSH ook.

Om te controleren externe hosts en diensten nagios gemeenschap je een paar plugins zoals hieronder wordt getoond …
* Nrpe – nrpe daemon draait op remote hosts en nagios zal de controle-diensten op remote hosts via check_nrpe plugin (commando) van nagios hosts.
* Check_MK – De beste nagios plugin voor het toezicht remote host. Schoonheid van deze plugin is dat de meeste van de commons diensten worden gecontroleerd in een verbinding met externe hosts en de resultaten worden voorgelegd als passieve resultaten aan nagios. Dit verbetert de prestaties, minder netwerkverkeer en natuurlijk zonder belasting of belasting van remote host (die we in de gaten). Voor Check_MK, we moeten geïnstalleerd check_mk-agent wil zeggen check_mk_agent eenvoudig shell script en binden dit script in 6556 tcp-poort met behulp van xinetd daemon. Check_MK biedt ook volgende functies.
– Check_MK ondersteuning voor dynamische nagios configuratie generatie, inventaris van de controles.
– Livestatus – een mooie plugin om te communiceren met nagios (unix socket)
– Nagios meerdere locaties GUI – monitor meerdere nagios van enkele web-based interface
– SNMP-ondersteuning en automatische service detectie voor veel cisco switches, routers en NetApp filers ook.
Nagios meerdere locaties GUI – Een andere schoonheid van Check_MK nagios plugin is montoring meerdere nagios gebruik van slechts een web-gebaseerde interface. Deze webbased interface usese Check_MK Livestatus plugin om nagios gegevens op te halen.
Check_MK – http://mathias-kettner.de/
URL – http://www.nagios.org/~~V
Auteur – Ethan Galstad

2) Ganglia – is een schaalbaar gedistribueerd systeem-monitor tool voor high-performance computing-systemen, zoals clusters en grids. Het laat de gebruiker toe om afstand te bekijken live of historische statistieken (zoals de CPU load gemiddeld of netwerk gebruik) voor alle machines die worden gecontroleerd. Ganglia is zeer nuttig om uit te vinden toepassing of het team het verstandig gebruik van hulpbronnen, zelfs in geclusterde omgeving. We moeten geïnstalleerd gmond (ganglia-monitor daemon) op elke machine (in groep of cluster) waarin alle statistieken verzamelt.
gmetad (ganglia metadata daemon) moeten geïnstalleerd op een machinaal in groep of cluster die gegevens verzamelen van bepaalde gmond servers.
URL – http://ganglia.info/~~V

3) Cacti – is een open source, web-based grafische tool (frontend voor RRDtool). Cacti kan een gebruiker poll diensten op vooraf vastgestelde termijnen en grafiek van de verkregen gegevens. Het wordt over het algemeen gebruikt om de grafiek tijdreeksen gegevens van statistieken, zoals CPU-belasting en netwerk gebruik van de bandbreedte. Cacti is beter te controleren hardware-apparaten zoals switches, routers via SNMP.
URL – http://www.cacti.net/

4) Zabbix – Het is voor toezicht op en de status van de verschillende netwerkdiensten, servers en andere netwerkhardware. Het maakt gebruik van MySQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle of IBM DB2 op te slaan. De backend is geschreven in C en het web frontend is geschreven in PHP.
Zabbix biedt verschillende controle-opties. Een Zabbix agent kan ook worden geïnstalleerd op UNIX-en Windows-hosts om statistieken zoals CPU belasting, netwerkgebruik, schijfruimte, etc. te controleren
Als alternatief voor het installeren van een agent op hosts, Zabbix bevat ondersteuning voor bewaking via SNMP, TCP en ICMP controles, evenals meer dan IPMI, SSH, telnet en met behulp van aangepaste parameters.
Zabbix ondersteunt een groot aantal real-time kennisgevingsprocedures. Schoonheid van Zabbix is ​​XMPP meldingen!
URL – http://www.zabbix.com/
Auteur – Alexei Vladishev

5) Zenoss – Zenoss (Zenoss Core) is een open-source applicatie, server en netwerk management platform gebaseerd op de Zope applicatie server.
URL – http://www.zenoss.com/

LET OP – Deze lijst is gebaseerd op persoonlijke ervaring en keuze uit vele IndianGNU leden van de gemeenschap.

Dank je wel,
Arun Bagul

Similar Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published.